אחד הדברים החשובים במחשב בכלל ובמחשב המשלב מערכת טבחה בפרט
הוא שמירה על ביצועים טובים ומזעור תקלות.
להלן רשימת הגדרות עבור ביצועים מקסימאליים של המחשב.
1. תזמון המעבד - ביצועי שירותים ברקע ולא תוכניות
לחץ על : קליק ימני על המחשב שלי -> מאפיינים -> מתקדם -> בביצועים בחר הגדרות -> לשונית מתקדם -> שירותים ברקע.
2. ביצועי מערכת טובים יותר
לחץ על : קליק ימני על המחשב שלי -> מאפיינים -> אפקטים חזותיים -> בחר באופצייה כוונן עבור ביצועים הטובים ביותר.
3. בטל תמונת רקע
בשולחן העבודה לחץ קליק ימני -> מאפיינים -> שולחן עבודה -> בחר באפשרות ללא
4. בטל את שומר המסך
בשולחן העבודה לחץ קליק ימני -> מאפיינים -> שומר מסך -> בחר באפשרות ללא
5. בטל את כיבוי צג וכוננים
בשולחן העבודה לחץ קליק ימני -> מאפיינים -> שומר מסך -> כפתור צריכת חשמל -> באפשרויות כיבוי צג, כיבוי כוננים והמתנה בהפעלה בחר באפשרות לעולם לא.
6. בטל החלפת משתמשים מהירה
לחץ התחל -> לוח-בקרה -> משתמשים -> שנה את אופן כניסת משתמשים -> בטל את הסימון משתמש במסך פתיחה והחלפת משתמשים מהירה.
7. בטל אפשור מצב שינה
לחץ התחל -> לוח-בקרה -> ניהול צירכת חשמל -> לשונית מצב שינה -> בטל את הסימון אפשר מצב שינה.
8. בטל את שחזור מהערכת
לחץ התחל -> לוח-בקרה -> מערכת -> לשונית שחזור מערכת -> סמן את האפשרות בטל שחזור מערכת.
9. הפעלה ושחזור
לחץ על : קליק ימני על המחשב שלי -> מאפיינים -> מתקדם -> הפעלה ושחזור -> בטל את הסימון הפעל מחדש באופן אוטומטי.
10. בטל דוח שגיאות
לחץ על : קליק ימני על המחשב שלי -> מאפיינים -> מתקדם -> דיווח שגיאות -> בחר בבטל דיווח שגיאות וסמן את אך הודע לי כאשר מתרחשות שגיאות קריטיות.
11. בטל עזרה מרחוק
לחץ על : קליק ימני על המחשב שלי -> מאפיינים -> עבודה מרחוק -> בטל את ->העזרה בסיוע מרחוק ובטל את האפשרות למשתמשים להתחבר למחשב.
12. בטל את הסנכרון עם שעון האינטרנט
לחץ כפולה על : השעון בצד שמאל למטה של המסך -> לשונית שעון אינטרנט -> בטל את בצע סנכרון עם שרת שעון אינטרנט
13. בטל ניקוי אייקונים השולחן העבודה
בשולחן העבודה לחץ קליק ימני -> מאפיינים -> שולחן העבודה -> התאמה אישית של שולחן העבודה -> הסר את הסימון מהפעלאת אשף ניקוי שולחן העבודה כל 60 יום
14. במחשבים בהם לא קיים חיבור לאינטרנט מומלץ לא להתקין בכלל Anti-Virus ומעבר לזה
להסיר את Windows Games, Outlook Express, Messanger וכן להסיר גם את העידכונים האוטומטיים של חלונות
15. דבר חשוב נוסף הוא לבצע Defrag (איחוי) למחשב כל שבועיים על ידי תזמון מראש, עדיף באמצעות תוכנות חיצוניות כגון DisKeeper
16. אם אתם נימצאים לפני התקנת מחשב (חלוקת דיסק למחיצות) או שקיימת מחיצה נוספת מעבר לשתי המחיצות (מחיצה של מערכת ההפעלה ומצחיצה/ות של הקלטות אירועי הוידיאו) מומלץ מאוד להגדיר מחיצה קטנה בנפח של פי 4 מכמות הזיכרון שקיים במחשב (לדוגמא אם קיים זיכרון בנפח של 512MB אזי יש להקצות מחיצה של 2GB)
לטובת זיכרון מטמון (קובץ החלפה/swap File) דבר זה ישפר משמעותית את ביצועי המחשב.
בברירת המחדל קובץ זה נוצר תחת המחיצה של מערכת ההפעלה.
בכדי לשנות את המיקום: "התחל -> לוח-בקרה -> מערכת -> מתקדם -> בחלק של ביצועים לבחור בהגדרות -> בחלון שנפתח לבחור בלשונית מתקדם -> בחלק של זיכרון וירטואלי ללחוץ על שנה -> ולשנות את המחיצות בין C למחיצה המיועדת.
17. למשתמשי Geovision יש להקפיד לבצע איחוי בסיס-הנתונים אחת לחודש למקרה שניקוי בסיס הנתונים לא בוצע כראוי. למשתמשי כרטיסי DVR אחרים ניתן להשתמש בתוכנות הנלוות אם יש או בתוכונת חיצוניות לתיקון בסיסי הנתונים (רוב בסיסי הנתונים הם של מיקרוסופט אקסס).

חדשים