חיבור כבל חשמל תאורה לשנאי של מצלמת אבטחה אפשרי או לא?!

פורום זה נועד לספק תמיכה והמלצות עבור שימוש מערכות אבטחה, התאמת חומרת מחשבי אבטחה, ייעוץ בדבר ציוד הקפי עבור מערכות אבטחה.

חיבור כבל חשמל תאורה לשנאי של מצלמת אבטחה אפשרי או לא?!

הודעהעל ידי dorriav » ב' אפריל 20, 2009 8:45 pm

*אם לא שייך לפורום הזה תרגישו חופשי להעביר את הפוסט.
שלום לכל האנשים פה שזורם להם חשמל בדם,

יש לי שאלה שנראית לי קטנה עליכם :
אז ככה ברצוני לחבר לחשמל מצלמת אבטחה אלחוטית ( שמצריכה חיבור חשמל בלבד) על גבי כבל חשמל קיים שמתחבר
לתאורה (220V), כלומר ליצור מעין פיצול בכבל הזה של התאורה ככה שהתאורה תעבוד תקין ובו במקביל גם המצלמה.
העניין הוא שלמצלמה יש שנאי של 12DC שאמור להתחבר לשקע חשמל רגיל בקיר.
חשבתי לחבר את השנאי לכבל מאריך קצר של מטר בעל שני שקעים, ואז בעצם לחתוך את הצד של התקע ולחשוף
שם את שלושת החוטים/גידים.
לחתוך כל גיד לאורכו ולהלחים למעשה כל אסופת גידים בהתאמה לגיד החשוף בצד השני בחיבור של התאורה.
מה שמשאיר אותי עם שקע אחד ששייך לתאורה שאותו צריך לחשוף איכשהו כדי לחברו לחשמל בתאורה.

השאלה האם זה אפשרי באמת כל הסיפור הזה?לחבר כבל חשמל קיים של תאורה, ללא שקעים, לשנאי של מצלמה?
ואיך בדיוק אני מחבר כבל חשמל חשוף אחד למשנהו?(הלחמה?!, כי אני ממש לא מבין בכל הקטע של חיבורים אם זה לא שקע לתקע)

סליחה מראש על הבורות(תתעלמו מהמושגים המאולתרים, בתקווה שהבנתם),
ותודה רבה לעוזרים ולמי שניסה. :P
dorriav
משתמש מתחיל
משתמש מתחיל

איזה גוף תאורה יש לך?

הודעהעל ידי ranko100 » א' מאי 03, 2009 9:51 am

אם יש לך זוג מורות פלורנסט 36 W,אז יהיה אפשר להשים את השנאי של המצלמה 12V בתוך הגוף של הבית מנורה והוא יהיה מוסתר,אבל יש בעיה אחרת,רק בזמן שהמנורה תדלק יהיה לך מתח למנורה,מה שניתן לעשות למשוך עוד חוט "פאזה קבוע" לכיון הבית מנורה,ככה שלא תיהיה תלוי בפאזה החוזרת השאר מגיעה לבית מנורה,ותמיד יהיה לך חשמל.

אגב,ראיתי גם פורום חשמל בתפוז תהודעה שלך.
ranko100
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

חזור אל חומרה וציוד אבטחה

• נושאים קשורים
    תגובות
    צפיות
    הודעה אחרונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים